Celtycka Noc Pod Szrenicą w Szklarskiej Porębie
Koncert Celtycka Noc Pod Szrenicą w Szklarskiej Porębie
Leśne Licho , Rhiannon , Bohemian Bards
02.07.2016 18:00
Szklarska Poręba(Dolnośląskie) - Żelazny Tygiel Waloński- Osada Poszukiwaczy Skarbów
Pierwszy na Dolnym Śląsku festiwal muzyki celtyckiej. W oprawie ognisk i pochodni zagrają trzy zespoły: Bohemian Bards (z Czech), Rhiannon i Leśne Licho.
Poza samymi koncertami przewidujemy liczne atrakcje.
A wszystko to w średniowiecznym klimacie Walońskiej osady poszukiwaczy skarbów!
Cena biletu: 20zł
// zelaznytygiel.pl/wydarzenia/celtycka-noc-pod-szrenica/
1.Aby otrzymać bilet, należy wysłać wiadomość na nasz festiwalowy adres: celtyckanoc@gmail.com, podając imię, nazwisko, numer telefonu i ilość kupowanych biletów. W zwrotnym mailu otrzymacie informację z danymi do przelewu. Po zaksięgowaniu środków, wyślemy maila z potwierdzeniem.
Bilety papierowe będzie można odebrać w Tyglu przed samym festiwalem. Oczywiście istnieje możliwość wysłania biletów listem ekonomicznym (dopłata 2 zł). (Uwaga, ilość miejsc jest ograniczona).
2. Bilety można równiez nabyć osobiści w recepcji Hotelu Kryształ.
Dla uczestników z dalszych zakątków przewidziane jest DARMOWE pole namiotowe nieopodal osady
Program:
18:00 - 18:30 Rozpoczęcie imprezy.
18:30 - 20:00 Koncert Zespołu Bohemian Bards.
20:00 - 20:30 Uroczyste rozpalenie ognisk przez Druidów Celtyckich.
20:30 - 22:00 Koncert Zespołu Rhiannon.
22:00 - 22:30 Licytacja na rzecz odbudowy Muzeum Ziemi Juna. Licytujemy ręcznie wykonany, srebrny Torques z rubinami, czyli naszyjnik celtyckiej arystokracji.
22:30 - 24:00 Koncert Zespołu Leśne Licho.
Inne atrakcje:
kiermasz wyrobów lokalnych,
pokaz taneczny - Celtic Tribal Dance,
pokaz wytwarzania celtyckiego uzbrojenia,
warsztaty zdobnicze i tkackie.
W czasie festiwalu o podniebienie gości zadba załoga Stacji Turystycznej Orle, która na tą okoliczność, oprócz piwa i doskonałego cydru, przygotuje specjalne danie walońskie z kociołka, kiełbasy wędzone podczas festiwalu, drożdżówkę izerską z jagodami, ser izerski własnej roboty i wiele innych smakołyków. Nie zabraknie też naturalnego chleba walońskiego wypiekanego w piecu chlebowym na terenie Żelaznego Tygla.