Invisible Reality Tour 2016: Trauma, Insidius, Mortis Dei, Mrok w Płocku

Koncert Invisible Reality Tour 2016: Trauma, Insidius, Mortis Dei, Mrok w Płocku - 15-10-2016

Koncert Invisible Reality Tour 2016: Trauma, Insidius, Mortis Dei, Mrok w Płocku

Trauma , Mortis Dei , Insidius , Mrok

15.10.2016 19:00

Płock (Mazowieckie) - Rock '69, pl. Narutowicza 2

203

Udostępnij! Tweetnij! Do terminarza Przypomnij mi




Witajcie!

Tak, jak zapowiadaliśmy wcześniej, po krótkiej przerwie wracamy z koncertami promującymi wydaną przez DEFORMEATHING prod. reedycje kultowego materiału Traumy „INVISIBLE REALITY”. Po czerwcowym rajdzie przez pomorze, kontynuujemy Traumatyczną krucjatę w ramach „Invisible Reality Tour 2016 ” anonsując kolejne koncerty. Odwiedziliśmy już Dobre Miasto i Olsztyn a październiku pojawimy się w Płocku (15.X), Sandomierzu (21.X) i Rzeszowie (22.X). We wszystkich miastach, pojawią się zaproszeni goście. Na wszystkich koncertach spodziewajcie się ducha "Invisible Reality", wraz z potężnym przeglądem Traumatycznych klasyków, stanowiących przekrój niemal 30-letniej działalności zespołu. Zabieramy ze sobą sporo Traumowego merchu, więc będzie w czym wybierać.

15.10.2016 pojawimy sie w Płockim klubie " ROCK '69" w towarzystwie olsztyńskiego Insidius, weteranów z bydgoskiego Mortis Dei i zespołu Mrok z Kwidzyna.

Zapraszamy

Wjazd: 20zł

*****************************************

Trauma

Żywa legenda Polskiej sceny Death Metalowej. Zespół, który swoją machinę oblężniczą uruchomił już w 1988 roku i od tamtej pory nieprzerwanie brnie do przodu, wydając regularnie płyty, które dowodzą siły ekipy z Elbląga.

Biografia

TRAUMA to jedna z najbardziej doświadczonych polskich formacji Death Metalowych. Zaczęła funkcjonować pod koniec lat 80-tych jako THANATOS. Z tego okresu pochodzą dwie taśmy demo, dzięki którym ten elbląski zespół zaczął być coraz częściej wymieniany w gronie liderów rodzimej sceny podziemnej. Wiosną 1992 roku zapadła decyzja o zmianie nazwy na TRAUMA i pod tym szyldem zespół nieprzerwanie funkcjonuje aż po dziś dzień. Na przestrzeni ponad dwóch dekad działalności Trauma wydała siedem studyjnych, pełnoczasowych płyt, jeden album koncertowy oraz album o charakterze retrospektywnym, na który znalazły się dwa wydawnictwa zespołu pochodzące z różnych okresów działalności. Na przestrzeni prawie 30 lat istnienia zespołu, Trauma zagrała mnóstwo koncertów u boku gwiazd Metalu z całego świata. Koncertowała z powodzeniem na prestiżowych trasach koncertowych jak i festiwalach zarówno w kraju, jak i poza jego granicami. Grała w wielkich halach koncertowych, jak i w małych klubach zbierając całymi latami doświadczenie i obycie scenicznie. Płyty zespołu recenzowane były przez najbardziej prestiżowe i uznane periodyki na świecie poświęcone muzyce metalowej. Videoklip Traumy „The Elegy For Doom” emitowany był wielokrotnie przez najbardziej prestiżową stację muzyczną na świecie MTV 2 w Stanach Zjednoczonych. Zespół Trauma to grupa pasjonatów oddanych bez reszty muzyce i scenie ekstremalnej, którzy mimo tak wielu lat grania wciąż bawią się tym co robią i widać to bezapelacyjnie na ich koncertach. W czerwcu 2013 roku nakładem firmy Witching Hour prod. ukazał się ostatni (do tej pory) studyjny album zespołu „Karma Obscura”. Od początku grudnia 2013 roku, zespół rozpoczyna serie koncertów kontynuując w ten sposób promocje najnowszej płyty. W ramach „KARMA OBSCURA TOUR” Trauma odwiedziła wiele miast Polskich i zagranicznych, w międzyczasie grając m.in. na pierwszej edycji Szczecińskiego Festiwalu muzyki ekstremalnej „Aaaarrrggghhh” u boku amerykańskiej legendy Obituary. Na początku kwietnia 2015 roku Trauma zagrała 2 koncerty w Norewgii w towarzystwie zespołów Iumenta (Nor) i Mental Disaster(Nor), a 26 kwietnia 2015 Trauma wystąpiła w Szczecinie na Festiwalu 5-lecie Stowarzyszenia Muzyki Extremalnej "Aaaaaaarrghh" w towarzystwie zespołów Behemoth, Masachist, Deivos etc.. W tym też roku światło dzienne ujrzał nowy materiał zespołu, jakim jest split vinylowy „Craving For...”, na którym znalazła się nowa wersja Traumowego klasyka. 2016 rok przynosi wznowienie jakże ważnego debiutu zespołu czyli „Invisible Reality”, podobnie jak „Craving For...” wydanego przed Deformeathing Production. Każdego wolnego dnia Trauma przygotowuje utwory na kolejny studyjny album, który zostanie zrealizowany w przyszłym roku.

Dyskografia:

“ Invisible Reality” MC oficjalna taśma 1993
“ Comedy Is Over” CD/ MC 1996
“ Daimonion” Split CD/ MC 1998
“ Suffocated In Slumber” CD/ MC 2000
“ Crash Test: Live” CD/ MC - album koncertowy 2001
“ Imperfect Like A God” CD 2003
“ DetermiNation” CD 2005
“ Hamartia” MCD 2006
“ Neurotic Mass” CD 2007
“ Archetype Of Chaos” CD/ LP 2010
“ Karma Obscura” CD/ 2013
“Craving For...” split 7” EP/ CD 2015
“ Invisible Reality + Promo 1991” - CD/ MC / 2016

http://www.trauma.art.pl/
http://web.facebook.com/traumaofficialpage
https://web.facebook.com/mister.trauma?_rdr
http://www.youtube.com/user/traumadeath

Trauma Merch:

http://traumadeath.bandcamp.com/



INSIDIUS

Zespół powstał w 1990 roku z inicjatywy Profesora i Choiny. Niestety po 2 latach zawiesił działalność. I tyle z historii. Po prawie 20 latach się reaktywował w składzie Choina , Profesor, Żurek i Brazyl. W 2011 roku do zespołu dołączył Mateusz,,Mori” a w 2012 Rafał Tasak jako vocal.
Ponownie na scenie zespół zadebiutował w styczniu 2013 roku na koncercie wspomnień Szymona Czecha, a następnie na XXX lecie działalności zespołu VADER. Na dalszych koncertach zespół miał przyjemność dzielić scenę z takimi zespołami jak GRAVE, MARDUK, VESANIA, AZARATH, VALKYRJA, PANDEMONIUM, LOST SOUL , ANTIGAMA i wiele innych zacnych zespołów.W listopadzie 2014 roku dołączył do zespołu perkusista Michał Andrzejczyk który zastąpił Żurka. Ww kwietniu zespół wypuścił świeżutki materiał, płytę pt. ,,Shadows Of Humanity"
https://www.facebook.com/InsidiusPoland/
https://insidius.bandcamp.com/
i link do teledysku: https://www.youtube.com/watch?v=k9cpYL6_wW4




MORTIS DEI

Zespół pochodzi z Bydgoszczy

1992 - (28 czerwca) pierwsza próba zespołu.
1993 - nagranie i wydanie "Mortis Dei: Rehearsal Tape'93", 9 utworów (taśma rozprowadzona w ilości ok 150 egzemplarzy).
1995 - (lato) nagranie "The Elements" (studio Bum, Solec Kujawski).
1996 - wydanie, "The Elements" (taśma w nakładzie minimalnym).
1997 - (12-14 lipca) nagranie "Landscapes", 5 utworów (studio New Project,
Podkowa Leśna).
1998 - (luty) wydanie "Landscapes"(taśma, rozprowadzono w ilości blisko tysiąca sztuk)
1999 - (listopad/grudzień) nagranie "Our Time Is Coming..." 5 utworów (studio Carlt Art, Kołdrąb). Materiał z powodu słabej jakości pozostał w archiwum zespołu.
2000 - (listopad) nagranie "Wrath Eruption" (studio Pałacu Młodzieży, Bydgoszcz).
2001 - (maj) wydanie "Wrath Eruption" (CD-R).
Grudzień 2002/luty 2003 - nagranie "The Loveful Act Of Creation"
2003 - (listopad) wydanie "The Loveful Act Of creation” ("Hertz Studio"), nakład - pół tysiąca egzemplarzy
2004- 2005- nagrania „My lovely enemy”, 9 utworów (Hertz Studio)
2007-2008 – nagrania do płyty „Last Failure”, 10 utworów (Hertz Studio)
2011-2013 – nagrania do płyty „Salvation Never Comes”.
2014 – podpisanie kontraktu z wytwórnią Metal Scrap Records – wydanie płyty „Salvation Never Cymes”: Ukraina 07.07.2014; Rosja 12.08.2014; Polska 23.08.2014; Europa 01.09.2014; USA 07.10.2014.
2014 – nakładem Sepulcross Production wydanie „Two Decades Of Anger” – Box trzech wydawnictw „The Loveful Act Of Creation’; „My Lovely Enemy”; “Last Failure” + EP “Landscapes”.

Wszystkie inne fakty z historii zespołu (zmiany składu, wystąpienia na składankach, etc.)
zostały celowo pominięte. Skład zespołu MORTIS DEI przedstawia się następująco:

Grzegorz Zaremba – bas
Maciej Urbaniak – perkusja
Mirek Harenda – gitara
Łukasz Kobusiński – wokal
Bartek Gawroński – gitara

Kontakt: mortisdei.band@o2.pl



MROK

Zespół powstał w 2014 roku w Kwidzynie. Założyciele Thomas Von Zig (gitara prowadząca) Ryba (gitara rytmiczna), dąłączyli Leszczu (perkusja) i Tomi Gun (VOC, teksty, gitara basowa)
We wrześniu 2014 ekipa spotkała sie i z rozmowy wynikło, że każdý ma wewnętrzna potrzebę tworzenia muzy w kalifornijskich klimatach oscylujących Six Feet Under, Obituary, Crowbar ze Szwedzka nuta Dismember,Grave. Skompletowali trochę sprzętu i tak w październiku wystartowali z działalnością jako MROK.
Pierwszy utwor ktory nagrali, po miesiącu znajomosci amatorskim aparatem, jeszcze bez voc.
Można obejrzeć tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=iwW6RWnHm0w
Po oddźwięku w internecie okazało się, że jednak cos z tego bedzie, zmieniono jednak stroj w dół teraz sie stroją do "C". Zespól tworzy coraz bardziej smaczne kompozycje, fascynacje metalem gotyckim Von Ziga dodaja niepowtarzanego klimatu mocnym death-owym riffom Ryby.
Repertuar obejmuje głownie nasze (dość mocno zróżnicowane, osadzone w średnich tempach) kompozycje i kilka coverów ulubionych kapel- (Six feet... Slayer, Sepultura).
Zapraszamy do odwiedzenia profilu. Jeden utwór ( nagranie z dema ) dostępny tutaj:
https://soundcloud.com/artur-leszczy-ski-5/sets/mrok-from-kwidzyn

Zapraszamy na koncert Trauma, Mortis Dei, Insidius, Mrok w Płocku
Koncert odbędzie się w/na Rock '69 przy pl. Narutowicza 2.