6. Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa

Bilety na 6. Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa

6. Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa

Labirytm , Charles Moon

01.05.2015 10:00

Wrocław(Dolnośląskie) - Sala Klubu Biznesowego - Stadion Miejski


Blisko 60 stoisk z piwem oferujących ponad 300 rodzajów piw lanych z niemalże 100 browarów oraz prawie 2 razy tyle piw butelkowych pochodzących z różnych zakątków świata - wiemy już, że 6 Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa pod względem oferty piwnej po raz kolejny pobije dotychczasowe wyniki i utrzyma miano największego festiwalu piwnego w Polsce. Z uwagi na olbrzymie zainteresowanie wydarzeniem, organizator Festiwalu - wrocławskie Centrum Kultury "Zamek" - zdecydował się na zwiększenie powierzchni Festiwalu, w tym roku udostępniając uczestnikom całą esplanadę stadionu.

Przedstawiamy program Festiwalu, który w ciągu najbliższego tygodnia może się jeszcze zmienić (ulec zwiększeniu:)
Rezerwujcie majówkę - widzimy się 1-3 maja!

PIĄTEK / 1 maja

Sala wykładowa Stadionu
9.30 - 13.30 – wykłady dla piwowarów (zapisy )
14.00 - 15.30 – kurs sensoryczny cz. I (zapisy )
15.30 - 17.00 – kurs sensoryczny cz. II (zapisy)

Sala wystawowa Stadionu (promenada)
15.00 - 17.00 – Jak rozpoznać dobre piwo – szkolenie z degustacją (zapisy - klik!)
Wystawa “Browary Dolnośląskie” na podst. opracowania Jarosława Broniewskiego

Esplanada:
12.00 - 17.00 – warzenie piwa z zacieraniem - stoisko WIP
15.30 - 17.00 – warzenie piwa z ekstraktów słodowych + chmiel – stoisko PSPD
12.00 - 19.00 lub do wyczerpania próbek – test na daltonizm sensoryczny – stoisko WIP
12.00 - 19.00 – informacja – stoisko WIP i stoisko PSPD

Scena eventowo-kulinarna:

O Kuchni z Ludźmi dla Ludzi - pokazy kulinarne
Warzenie piwa z brewkitów Twój Browar
EduBiesiada ze Slow Food Dolny Śląsk
Konkurs „Dobierz piwo do szkła” - WIP
Ogłoszenie wyników konkursu etykiet
Jak dawniej piwo warzono - Bartosz Bogdański
Prezentacja piw premierowych
Strefa Blogerów piwnych

Arena:
Live Beer Blogging

Scena Muzyczna:
15.20 - The Shrapnels
16.40 - Pancurnik
18.00 - Dust Blow
19.20 - Labirytm
20.40- The Shipyard

BARBARKA Plaża Słodowa:
DJ SUN MIGUEL


SOBOTA / 2 maja

Sala wykładowa Stadionu:
10.00 - 11.30 – kurs sensoryczny cz. III (zapisy - klik!)
11.30 - 13.00 – kurs sensoryczny cz. IV (zapisy - klik!)

Sala wystawowa Stadionu (promenada):
Spotkanie z Andrzejem Urbankiem – promocja książki "Browary akcyjne Wrocławia"
Dlaczego to samo piwo smakuje inaczej? 20 różnic – Krzysztof Lechowski, prezes PSPD
Wystawa “Browary Dolnośląskie” na podst. opracowania Jarosława Broniewskiego

Promenada:
13.30 - 16.30 – Spotkanie piwowarów
16.30 - 18.30 – Spotkanie z piwowarami (wejściówki / sprzedaż w biurze Festiwalu od 1 maja)

Esplanada:
12.30 - 14.00 – Warzenie piwa z ekstraktów słodowych + chmiel – stoisko WIP
14.00 - 15.00 – Warzenie piwa z gotowców (brewkitów) – stoisko PSPD
12.00 - 19.00 lub do wyczerpania próbek – test na daltonizm sensoryczny – stoisko WIP
12.00 - 19.00 – informacja – stoisko WIP i stoisko PSPD


Scena eventowa-kulinarna:
Pokaz kulinarny - Łukasz Socha Mlekiem i Miodem
Warzenie piwa z zacieraniem - Twój Browar
EduBiesiada ze Slow Food Dolny Śląsk
Ogłoszenie wyników Konkursu Piw Domowych, wręczenie dyplomów
Prezentacja piw premierowych
Strefa Blogerów piwnych


Arena:
Live Beer Blogging

Scena Muzyczna:
15.20 - Charles Moon
16.40 - APAMAU
18.00 - Dylemat
19.20 - Strain
20.40 - OCN

BARBARKA Plaża Słodowa:
DJ Ryan R


NIEDZIELA / 3 maja

Sala wystawowa Stadionu (promenada):
Spotkanie z Andrzejem Urbankiem – promocja książki "Browary akcyjne Wrocławia"
Reinheitsgebot - prawo czystości piwa. Wzór do naśladowania czy historyczny przeżytek? – Krzysztof Lechowski, prezes PSPD
Wystawa “Browary Dolnośląskie” na podst. opracowania Jarosława Broniewskiego

Esplanada:
12.00 - 17.00 – warzenie piwa z zacieraniem - stoisko PSPD
14.00 - 15.00 – warzenie piwa z gotowców (brewkitów) – stoisko WIP
12.00 - 18.00 lub do wyczerpania próbek – test na daltonizm sensoryczny – stoisko WIP
12.00 - 18.00 – informacja – stoisko WIP i stoisko PSPD

Scena eventowo-kulinarna:
Pokazy kulinarne
Warzenie piwa z ekstraktów słodowych - Twój Browar
EduBiesiada ze Slow Food Dolny Śląsk
Piwo i potrawy - dobierz w pary - konkurs WIP
Prezentacja piw premierowych
Strefa Blogerów piwnych


Scena Muzyczna:
14.20 - More wine please
15.20 - Takie Trio
16.40 - Paihivo
18.00 - O.Torvald
19.20 - BETHEL

BARBARKA Plaża Słodowa:
DJ SEB

Festiwalowe After Party na Wrocławskim Szlaku Piwnym