Sylwester 2010 z Jerry Ropero w Warszawie

Koncert Sylwester 2010 z Jerry Ropero w Warszawie - 31-12-2010

Koncert Sylwester 2010 z Jerry Ropero w Warszawie

Jerry Ropero

31.12.2010 21:00

Warszawa(Mazowieckie) - Tor Wyścigów Konnych


Z przyczyn niezależnych od organizatora impreza zostaje przeniesiona z Hali Wyścigów Konnych do klubu H2O. Doszło również kilka atrakcji.


MOULIN ROUGE ( New Years Eve ) wih JERRY ROPERO

H2O Club & Beach zaprasza na pożegnanie starego i powitanie nowego roku. Poznaj czar Moulin Rouge, raju dla zmysłów, gdzie codzienna swoboda, pobudzona dynamicznym kolażem muzyki, obrazu i tańca..., nie zna granic, gdzie czeka Cię ekstaza, jakiej jeszcze nigdy nie dane Ci było zaznać. Szaleństwa Moulin Rouge sprawią, że wejdziesz w Nowy Rok i karnawał w stanie całkowitego odprężenia, a... zarazem pobudzenia, z poczuciem pełnej satysfakcji i gotowości na nowe wyzwania, przeżycia i idee..

Impreza obędzie sie na dwóch poziomach o łacznej powierzchni 1000m2. również z plażą nad wisłą. Bajeczne dekoracje, inspirujące wizualizacje, szalone i sexowne tancerki i najlepszej jakości muzyka towarzyszyć Wam będą na zabawie sylwestrowej w klubie zaś na zewnatrz czekaja na Was kuligi, ogniska i naturalnie możliwość oglądania z naszej plaży widoku na rozjasnione fajerwerkami nocne warszawskie niebo.

DJ'S

JERRY ROPERO

Matush

Mafia Mike

Moondeck

Levy

Hollybeats

JERRY ROPERO Jego kariera rozpoczęła się w latach 90. w Belgii, gdy dołączył do grupy Natural Born Grooves. Pierwsze kawałki, które Jerry Ropero sygnował własnym nazwiskiem to "All Over" i "Drive" z 1996 roku. Na pierwszy komercyjny sukces musiał jednak poczekać jeszcze trzy lata. "Get Down", nagrany wspólnie z DJ Maui i Avant Gardem, doszedł do dwunastego miejsca w zestawieniu Billboard's Hot Dance Club Play, gdzie przebywał przez trzynaście tygodni z rzędu. W 2004 roku pojawił się maxi singel "Get Down (Again)", zawierający również nowe remiksy starych przebojów. Po przygodzie z Avant Garde, Ropero powrócił do wydawania muzyki pod własnym nazwiskiem. Wiele z jego kawałków zostało zremiksowanych przez innych wykonawców, jak Danzel czy Kate Ryan. Większość komercyjnych sukcesów z czasów Avant Garde była rezultatem współpracy z również urodzonym w Niemczech DJ-em i producentem, Denisem The Menace. Wynikiem tego jest kilka składanek sygnowanych przez największych na house'owej scenie, m.in. Ministry of Sound i Hed Kandi. Hity takie jak "Coracao", "Touch me", czy "The Storm" grane są w klubach na całym świecie.

MATUSH - Dzięki swojej osobowości, płynnej technice mixowania, wyjątkowej selekcji muzycznej oraz konsekwencji stał się jednym z najbardziej docenionych DJ'ów na polskiej scenie klubowej, a dzięki sukcesom własnych produkcji zyskał respekt także jako producent i remixer. Zaczynał w 1990 roku od funky i hip-hop zdobywając mistrzostwo Polski w scratch'u, co dało mu możliwość występu na mistrzostwach świata 1996 w Rimini. W połowie lat 90-ych zaczął stopniowo zmieniać swoje preferencje muzyczne w kierunku muzyki "house" grając na wielu cyklach oraz dużych imprezach promujących "kulturę klubową". Szybko stał się rezydentem kultowych już dzisiaj warszawskich klubów takich jak: Trend, Imperium Rytmu, H2O czy Klatka.

Intrygujący styl, komunikatywność oraz wieloletnie doświadczenie pozwala mu przechodzić muzycznie od funky przez energetyczne, pulsujące brzmienie house do progressive trance. Łatwość z jaką Matush radzi sobie ze zmianą miejsca i publiczności sprawia, że jest on dzisiaj jednym z najbardziej zapracowanych klubowych DJ'ów oraz występuje na większości dużych wydarzeń muzycznym w Polsce takich jak: Instytut Energetyki, Creamfields , Go Play!

Po wydaniu składanki Low Pressing Traxx , maxi singla "OFF -Limit EP" w 2001 roku powstał kolejny singiel "Latino Laif", który szybko, jako "power play" w Radiostacji oraz Viva Polska, został doceniony. Dyskografia wydanych plyt: "Low Pressing Trax" "12'' Off-Limits EP 001" "12'' Latino Laif" "It's a house (Miller CD)" "Edyta Górniak" Dumka na dwa serca" (matush mix)" "Magma" Aicha" (club remix)" "Rotary Opowieść (matush mix)" "Halina Frąckowiak" Sen" (matush club)" "Miennta" Kalejdoskop" (matush club)" "DJ Tocadisco "Nobody" (matush club)".

LEVY - Gdyby wybierano w Polsce najbardziej sympatycznego DJ'a to Levy mógłby liczyć na pewno na wyższą pozycję, niż tą, którą osiągnął w plebiscycie Top 100 magazynu Laif. A przecież miejsce piąte to pułap dla wielu oznaczający spełnienie marzeń. Levy jednak od zawsze zachowywał się jakby jego marzenia stale się spełniały. Wieczny uśmiech, spontaniczność i chęć działania to przecież nie są cechy pospolite. I pewnie jest w nim też sporo szaleństwa, bo kto o zdrowych zmysłach poświęca się przekładaniu czarnych płyt w czasach, gdy w Warszawie niewielu ma pojęcie co to elektroniczna muzyka taneczna.

Mowa o roku 1996, w którym to Levy rozpoczął swoją trzyletnią rezydenturę w Trendzie - jednym z pierwszych prawdziwych klubów stolicy. Imprezy Rush House Party, ludzie do dziś wspominają z rozrzewnieniem, a to właśnie m.in. Krzysiek swoim graniem tworzył niesamowity i niezapomniany klimat tamtych nocy.
Levy oprócz wyżej wymienionych cech ma jeszcze jedną, wypływającą naturalnie z jego charakteru, czyli wyśmienity kontakt z publicznością. Zawsze otwarty, wręcz chłonie wrażenia ludzi tańczących na parkiecie, by oddać je potem ze zdwojoną siłą.

Levy wraz z Matushem i JJackiem prowadzą agencję Phatbass, której imprezy w Ground Zero i Klatce potrafiły przyciągnąć rzesze fanów wesołego i skocznego house'u. Chociaż powiedzieć o Krzyśku, że gra tylko house byłoby dużym nieporozumieniem. Elementy tech i trance, które wprowadza do swoich setów sprawiają, że jego styl jest już szeroko rozpoznawany. Phatbass to nie jedyne przedsięwzięcie, w które jest zaangażowany. Współpraca z agencjami Sentence i The Rhythm Records jest owocna dla wszystkich stron i świadczy o tym, że rozwijanie polskiej sceny klubowej nadal jest jedną z głównych ambicji Krzyśka. Ambicji, której mu nie brakuje, więc jeśli chcesz posłuchać didżeja pełnego determinacji i radości, koniecznie wybierz się na imprezę z udziałem Levy'ego.



STANDARD MENU SYLWESTER 2010

Open Bar (wódka, drinki z wódką, szampan)

Mus z kurczaka faszerowany grzybami leśnymi
Rożki z szynki wędzonej na zimno z musem chrzanowym
Rolada z ryb morskich z musem z łososia
Marynowany łosoś w trawie cytrynowej i białym winie w galaretce
Kraby w bursztynowej zalewie
Mini teriny warzywne, rybne, mięsne
Tiftele w sosie czosnkowym
Duet musów smakowych

SAŁATKI Z RÓŻNYCH STRON ŚWIATA
Sałatka ze szpinaku, mini mozzarelli i pomidorków cherry
Sałatka Cezara z anchois
Sałatka meksykańska z salami
Sałatka Caprese
Świeże warzywa, sosy, marynaty, pieczywo, masło smakowe

BUFET DAŃ GORĄCYCH
Żur staropolski na prawdziwkach z jajkiem i kiełbasą
Kurczak curry z jaśminowym ryżem
Polędwica wieprzowa w sosie francuskim
Makaron farfale z kurczakiem w sosie koktajlowym
Makaron pene z tuńczykiem w sosie cytrynowo-koperkowym
Bukiet warzyw gotowanych w migdałowej posypce
Ziemniaki opiekane

DESERY
Wybór słodkości

NAPOJE
Kawa, wybór herbat
Woda z cytryną
Soki owocowe

VIP MENU

Open Bar na alkohol

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK
Kompozycja serów włoskich i francuskich z bakaliami
Tatar z łososia norweskiego z szalotką
Melon quanta lupa z szynką parmeńską i paluszkami grissini
Mus z kurczaka faszerowany grzybami leśnymi
Pieczony rostbef faszerowany musem kaparowym
Rolada z ryb morskich z musem z łososia
Krewetkowy koktajl w pomidorowej koronie
Łosoś marynowany w trawie cytrynowej i białym winie w delikatnej galaretce
Pieczone polędwiczki z puree brokułowym
Kraby w bursztynowej zalewie
Fileciki z perliczki z owocami w ciemnej galarecie
Mini teriny warzywne, rybne,
Duet musów smakowych

BUFET SUSHI
Maki sushi z rukolą, łososiem i pesto
Maki sushi z łososiem, szparagami i majonezem
Maki sushi po kalifornijsku z avocado, paluszkami krabowymi i ogórkiem
Ura maki sushi po kalifornijsku
Ura maki sushi z krewetkami
Nigiri sushi z łososiem

SAŁATKI Z RÓŻNYCH STRON ŚWIATA
Sałatka ze szpinaku, mini mozzarelli i pomidorków cherry
Sałatka Cezara z anchois
Sałatka meksykańska z salami
Sałatka Caprese
Świeże warzywa, sosy, marynaty, pieczywo, masło smakowe

BUFET DAŃ GORĄCYCH
Żur staropolski na prawdziwkach z jajkiem i kiełbasą
Zupa chlebowa z borowikami
Schab strugany z orzechami nerkowca, chińskimi grzybami i makaronem sojowym
Chlii con carne z ryżem
Polędwica wieprzowa w sosie francuskim
Makaron pene z łososiem w sosie śmietanowo-serowym
Gnocchi w sosie z suszonych pomidorów
Bukiet warzyw w migdałowej posypce
Ziemniaki opiekane

DESERY
Wybór słodkości
Patery owoców

NAPOJE
Kawa, wybór herbat
Woda z cytryną
Soki owocowe