Kino Kulinarne - PGNiG Transatlantyk Festival 2016 w Łodzi

Bilety na Kino Kulinarne - PGNiG Transatlantyk Festival 2016 w Łodzi

Kino Kulinarne - PGNiG Transatlantyk Festival 2016 w Łodzi

różni wykonawcy

27.06.2016 18:30

Łódź(Łódzkie) - EC1 Łódź - Miasto Kultury


18.15 - wejście, 18.30 - start

MENU:
Szef Kuchni: Martin Gimenez Castro
Il formaggio (skorzonera / biała trufla / parmezan)
Caprese (pomidor / bazylia / mozzarella di bufala / ocet balsamiczny)
Frutti di mare (ostrygi / scampi / ośmiornica / bonito)
Il uovo (jajko / gołąb / białe szparagi)
Cannoli

Jeśli zależy Państwu, by siedzieć przy jednym stole z osobami, które osobno kupiły bilety, bardzo prosimy o przesłanie informacji na maila kasia.p@transatlantyk.org wraz z nazwiskami, na które były zakładane rezerwacje

Jak co roku Transatlantyk szuka smaków - nie tylko tych na talerzu, ale i życiowych, mogących prowadzić do rozkwitnięcia pasji. Takiej, jaką mają w sobie bohaterowie naszych pięciu filmów, w których poprzez pryzmat kulinariów chcemy pokazać coś więcej: ludzkie wzloty, upadki, radości i całą paletę innych, towarzyszących nam w życiu emocji. Program sekcji powstał przy współpracy z kuratorem sekcji Kulinarisches Kino festiwalu filmowego w Berlinie - Thomasem Struckiem - a integralną częścią każdego seansu będzie uroczysta, nawiązująca do tematyki danego filmu kolacja, na którą zaprosimy widzów zaraz po zakończeniu projekcji. Kino Kulinarne to jedna z najważniejszych sekcji filmowych PGNiG Transatlantyk Festival. Podczas cyklu filmowego pod tym właśnie tytułem, widzowie – jak co roku – oprócz seansów filmowych, wezmą udział w wyjątkowych, inspirowanych obrazami filmowymi kolacjach. Bilet na każdy z 5 pokazów jest równocześnie zaproszeniem na kilkudaniową kolację, która będzie miała miejsce w starannie zaaranżowanej specjalnie na tę wyjątkową okazję przestrzeni restauracyjnej w EC1 Łódź.

Autorskie menu Kina Kulinarnego przygotują jedni z najwybitniejszych w Polsce szefowie kuchni - Justyna Słupska Kartaczowska, Martin Gimenez Castro, Rafał Niewiarowski & Robert Skubisz, Maciej Rosiński i kolację otwarcia - Wojciech Modest Amaro. Jak co roku managerem kuchni będzie Patryk Dziamski. Dodatkową wartością wieczoru są dyskusje z twórcami sztuki filmowej i kulinarnej.

To niecodzienne wydarzenie, podobnie jak w latach ubiegłych, przygotowywane jest we współpracy z twórcami Berlinale. Kurator berlińskiego cyklu Thomas Struck od samego początku czuwa także nad merytoryczną koncepcją polskich edycji Kina Kulinarnego.



Powiązane